Polska wersja English version

Tips

Jak w przypadku wielu przedmiotów codziennego użytku zmienił się również wizerunek nowoczesnej kuchni. Wcześniej kuchnia składała się przeważnie z pojedynczych elementów, takich jak kredens, piec, zlew, stół. Prace kuchenne zajmowały znaczną część dnia i składały się na nie gotowanie, zmywanie i przygotowywanie. Czynności te były wykonywane na niezależnych od siebie strefach roboczych, a długie odległości między strefami wpływały dodatkowo na długi czas przygotowywania.

Gotowanie nie zawsze musie się nam kojarzyć tylko z codziennym obowiązkiem, może być również przyjemnością, ale by tak się stało warto kuchnię urządzić tak, by na wykonywanie niezbędnych czynności nie stracić zbyt wiele czasu. Dowiedziono bowiem, że przy odpowiednim rozmieszczeniu mebli i sprzętów kuchennych skraca się czas przygotowywania posiłków o 60% i czas poświęcony na gotowanie o 28%.

Większość użytkowanych w naszych kuchniach mebli jest wykonana z płyt laminowanych, łatwych do zmywania i konserwacji.
Do usuwania kurzu i tłuszczu z takich mebli można z powodzeniem stosować zwykłe płyny do mycia naczyń lub też płyny do zmywania powierzchni lakierowanych i malowanych farbami olejnymi.
Jeśli na meblach są plamy z tłuszczu, do ich usunięcia stosujemy płyn stężony, bez rozcieńczania wodą.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.
Wszelkie kopiowanie projektów oraz realizacji jest zabronione,
Wyłącznie za zgodą pisemną J&T Projekt...
Przedstawione realizacje oraz projekty są pomysłem oraz własnością Tomasz Kuźmicz.
Strona wykonana przez doNETA.pl